Idea Shopping Online Untuk Malaysia
Woot!

10 Kasut Badminton Terbaik Di Malaysia

kasut badminton terbaik di malaysia

Sebelum kita ke senarai kasut badminton terbaik di Malaysia dari Yonex kepada Asics, ia berguna untuk mengetahui tapak kasut yang paling sesuai untuk sukan ini.

Gum rubber soles menyediakan tapak yang anda perlukan untuk bergerak dengan cepat tanpa bimbang tergelincir. Syarikat-syarikat kasut badminton sentiasa membuat penambahbaikan dan corak baru kepada produk mereka, tetapi tidak kira apa yang anda pilih, acuan tapak kasut badminton selalunya di buat dari acuan getah yang keras (gum rubber).

Kasut badminton terbaik di Malaysia


Sesetengah model ini adalah unisex dan agak ringan, jadi mereka juga sesuai untuk wanita!

Yonex Akayu Super 6

Yonex Akayu Super 6

Jika anda sedang mencari sepasang kasut badminton Yonex harga bajet di Malaysia, Akayu Super 6 adalah pilihan yang stabil. Terdapat dalam beberapa kombinasi warna yang bergaya, kasut ini menyediakan penyerapan hentakan maksimum. Bahagian bawah getah sahaja cukup tegang bagi anda untuk bergerak atas gelanggang dengan mudah.

Yonex Power Cushion Infinity

Yonex Power Cushion Infinity 2

Adakah jumping smash sebahagian daripada gaya bermain anda? Jika begitu, Unisex Yonex Power Cushion Infinity 2 adalah antara kasut badminton terbaik di Malaysia untuk lelaki dan wanita. Ia disokong oleh teknologi Power Cushion untuk penyerapan hentakan yang berkesan, yang membantu melindungi lutut. Sementara itu, bahagian atas mesh adalah ringan dan tahan lama, membolehkan aliran udara yang lebih baik.

Yonex Power Cushion 88

Yonex Power Cushion 88

Power Cushion 88 menggunakan teknologi Power cushion yang sama untuk melegakan tekanan yang disebabkan kepada lutut dan buku lali. Tetapi apa yang membuatnya berbeza ialah sistem ikatan kasut ini. Menggantikan sistem ikatan tradisional dengan dail pusingan yang boleh disesuaikan dengan kaki, kasut akan muat dengan tepat kepada kaki anda tanpa perlu menjejaskan tali kasut.

Li-Ning Halberd III Lite

Li-Ning Halberd III Lite

Diasaskan oleh bekas atlet Olimpik Li-Ning, jenama ini telah berkembang menjadi kuasa utama dalam sukan badminton global. Produk Li-Ning menjadi pilihan pemain biasa dan profesional, tetapi jika anda ingin membawa permainan anda ke peringkat seterusnya, anda boleh memilih Halberd III Lite.

Ia adalah gabungan Tuff Tip, Probar Loc, dan cushion technology yang akan meningkatkan prestasi di samping menyediakan semua sokongan yang diperlukan kaki anda semasa bergerak di gelanggang. Tersedia dalam pilihan warna-warna fesyen, Halberd III Lite merupakan pesaing serius untuk kasut badminton terbaik di Malaysia.

Li-Ning Ultra Power

Li-Ning Ultra Power

Jika harga Halberd III Lite agak terlalu tinggi untuk kegemaran anda, Li-Ning Ultra Power adalah alternatif yang baik. Ia mempunyai semua ciri-ciri kasut badminton yang hebat: midsole yang tinggi, mesh TPU atas, dan penyerapan hentakan yang berkesan.

Ia juga sangat ringan, membolehkan anda untuk melangkah tanpa melambatkan. Di samping itu, bahan-bahan tahan abrasion digunakan untuk mengelilingi toebox, yang menghasilkan kulit yang lebih kuat dan lebih baik.

ASICS Gel-Rocket 9 Court

ASICS Gel-Rocket 9 Court

Dibuat untuk pergerakan tanpa batasan di sekeliling gelanggang, Gel-Rocket 9 Court menggabungkan teknologi Gel ASICS yang terkenal dengan cushion yang sangat baik. Ciri-ciri yang patut diperhatikan yang akan berguna dalam persaingan ialah Sistem Trusstic di midsole, yang membantu untuk mengekalkan kaki berpusat semasa berhenti tiba-tiba atau lompatan.

ASICS Gel-Rocket 10 Court

ASICS Gel-Rocket 10 Court

Model penyambung kepada Gel-Rocket 9, gel-rocket10 sangat serupa dengan pendahulunya, kecuali beberapa kemas kini mengenai kestabilan. Struktur atas lebih fleksibel di sini, membolehkan kaki untuk melengkung lebih semulajadi tanpa mengganggu kelajuan dan postur. Sementara itu, outsole yang tinggi membantu memudahkan pergerakan sisi-ke-sisi dan menghasilkan pendaratan yang lebih lancar daripada pukulan melompat.

FELET Boost 1.0

FELET Boost 1.0

Berdasarkan daripada jumlah unit yang terjual dan review yang baik, tidak hairanlah FELET Boost 1.0 dianggap sebagai salah satu kasut badminton terbaik di pasaran. Pertama, harga yang mampu milik. Yang kedua ialah unisex. Ketiga, ia datang dengan tirai tractioned anti-slip. Untuk di bawah RM200, FELET Boost 1.0 adalah kasut yang anda harus pertimbangkan.

FELET BS-951

FELET BS-951

Ketahanan adalah trademark BS-951, sesuai untuk pemain yang menyukai gaya bermain yang menyerang. Konturnya menyediakan kestabilan dan keselesaan untuk jari-jari kaki dan kaki depan manakala alas tumit tahan hentakan mencegah kecederaan kepada lutut, tumit, pinggul, dan punggung bawah. Kasut ini boleh didapati di bawah harga RM100. Bercakap tentang nilai untuk wang!

Gatti LEXSON 22

Gatti LEXSON 22

Kasut badminton Gatti ini mempunyai harga yang sangat mampu milik. Dibina dengan penutup foam yang selesa, ia menawarkan cengkaman yang lebih baik dan pergerakan cepat yang ditingkatkan di gelanggang. Selain itu, reka bentuk dan warna yang menarik membolehkan anda menonjol dengan gaya.

Kesimpulan

Memakai kasut yang betul adalah penting untuk sukan intensiti tinggi seperti badminton di mana kaki yang cepat dan refleks yang cepat. Kasut badminton terbaik di Malaysia ini akan membantu melindungi kaki anda semasa anda bermain, dan memberikan keselesaan yang anda perlukan supaya anda boleh bermain lebih baik.

Share lah dengan kawan-kawan!

Produk Lain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023. WOOT! - Barang Baik Apa Hari Ini?
55 Shares